Wednesday, December 05, 2012

ISI MASA YG SGT LAPANG...???

Salam semua...dah lama sangat tak update blog nie...(^_^)
Mulai minggu nie...aku mula smula hobi yag dah lama x buat...ie...layan Drama Korea...heheheheh
So, bila layan...jumpa la hero baru yg menarik hati aku utk tonton drama-drama dia...bermula dgn cite Mr.Goodbye...:)
Jo Dong Hyuk

Semua crita2 nie aku tonton kat Maadu.com ja... aku mmg minat dgn cite2 yg bnyk konflik n ada smngat juang...x kira la actress or actor...mmg aku layan abis...:
Antara yang best:


The Slingshot @ Story of A Man


Love and Obsession


A Second Proposal

The Innocent Man


Mr. Goodbye - sedang ikuti


I'll Give You the Stars and the Moon - will be watch :)




Saturday, September 01, 2012

1st September... more GREAT NEWS for those who wanna join us...miGlobal GST Project...:)


Thursday, July 05, 2012

"ZODIAC'S ELEMENTS"...NICE TO KNOW ABOUT THIS...(^_^)


This article will help you understand the elements. The signs of the zodiac are broken down into the elements of fire, earth, air, and water. If we learn the elements we will understand how the signs share common features. This simplifies astrology, and makes it easier to learn.













THE FIRE ELEMENT: (ARIES March 21-April 19, LEO July 23-August 22, SAGITTARIUS November 22-December 21)
Fire is bright, strong, and takes control. It wants to be in charge. You never can miss fire. Never subtle, the most confident of all the signs. When it wants something you will know! Fire people do not stop until they get what they want. Look to the fire people as the leaders. The majority of world leaders have strong fire elements in their charts. People look to fire people as the energy boosters of the zodiac. Want to start something with enthusiasm? Find yourself a fire sign. The motivator s and pep talk people are usually fire people. These people are very proud and confident.

Fire people can also be very arrogant and self-centered. Don't go to a fire person for sympathy or comforting. They just don't have the time. They are too busy getting their needed recognition. They have no patience for emotionalism or heaviness. They tend to run over the weaker, shyer signs.
Generally compatible with air signs, fire signs can become tired and bored with the intellectual observations of the more communicative air signs. Without the encouragement and ideas of the air signs the fire signs would be lost. A fire sign is the boss who takes your ideas and motivates and leads all the employees to better sales and marketing while taking all the credit.


 THE ELEMENT AIR: (GEMINI, May 21-June 21, LIBRA, September 23-October 22, AQUARIUS, January 20-February 18)Here you will find the talkers and communicators of the zodiac. If you need something written or spoken, ask an air sign. Ideas seem to materialize out of thin air for them. These people are like the air we breathe. Always moving and changing. Just when we think we know them poof, they change again. Very social these air signs. If your party seems dull and no one is talking, you don't have enough air sign people to fill in the gaps between words with more words.
Objective and rational no emotionalism here. The air signs are so objective they can become impractical in their actions and beliefs. Superficial, these signs never want to get into heavy emotional discussions about the dreaded "feelings" dialog that are more important to watery signs. Like the air, these signs hate to be restricted. Freedom of thought and movement are their most cherished desires.
Fire signs work well with air signs. Fire needs air to generate heat. The fires stimulate and help motivate the air signs into new ideas.


THE ELEMENT WATER: (CANCER, June 22-July 22, SCORPIO, OCTOBER 23-November 21, PISCES February 19-March 20) 
Like the water in a glass, water signs conform to the elements around them. Feelings, emotions, and deep personal conversations are what motivates and stimulates the water signs. Sensitive to a fault, the water signs are often more concerned with your feelings and needs then their own. You can find them at movies crying loudest and most often. Everything seems to touch them.

Psychic and secretive are often characteristics of the water elements. When they can no longer withstand the emotions of the world, they often retreat into their own private worlds. Sometimes this leads to compulsive behaviors and fearful ways of life. If the emotions get too strong, these people can be become addicted to drugs, alcohol, food or anything that keeps them from feeling as deeply.
Trust is a big need of theirs, which the earth signs can bring to water. Earth signs also bring the need stability and consistency to water that keeps it contained in a healthy calmer manner. In fact, water signs can be so emotional that the simplest things can get blown out of proportion into big dramatic scenes. Water signs dislike the strong boisterous personalities of the air and fire signs.


THE ELEMENT EARTH: (TAURUS, April 20-May 20, VIRGO, August 23-September 22, CAPRICORN December 22-January 19)
Talk about rocks. The most stable, consistent and sometimes rigid of all the signs. Once they make up their minds, like mountains they cannot be moved without huge efforts. Practical, patient, reasonable, and persistent are these signs. If you want to make sure a project gets done and gets done "right" call, on an earth person. They will stick with it until the bitter end. Not much one for spontaneity or flexibility. (We have to leave that up to the air signs) Not as sensitive as the water signs, the earth signs are still aware of the needs and often want to serve others. These people are not much one for the limelight. If it can be done, an earth sign will do it without the need for recognition.

Often so rigid, they become stuck with old routines to the point of impracticality. Fear of starting something new, earth signs can be very cautious to the point of missing a great opportunity. Conventional to a point of boredom.
The fast moving, changeable air signs fascinate Earth signs though they are un-trusting of their unworkable schemes. If you see an adult asking why repeatedly, you can pretty much be assured you are in the company of an earth sign. Fire signs are too forceful for their slower thorough nature. Sharing with the water signs the characteristics of retentiveness, self-protectiveness, and acquisitiveness. Water signs will sooth and comfort the worry element so often found in the earth people. With this support and encouragement, earth signs can work and work and work.


Saturday, June 30, 2012

LATEST SONG UPDATED...

Today, i just updated some latest song for my MixPod playlist....even though it's a bit late but a least...u guys will hear current popular songs played by Malaysia Top Radio Station...HotFM...:)

Wednesday, June 27, 2012

AURA WARNA MENGIKUT HARI



Berdasarkan The Law of Repetition of Chronology, hari yang datang secara berulang-ulang setiap tujuh bilangan membawa sesuatu vibration (visual light) yang mendominasi hari tersebut. Setiap hari akan membawa vibaration dominasi yang berbeza dan ia berulang setelah lengkap satu pusingan yang memakan masa enam masa kejadian alam. Vibaration yang disukat menyamai dengan frekuensi warna. Jadual di bawah menunjukkan ketetapan vibaration yang dikesan mendominasi setiap hari.


ISNIN - PUTIH (gabungan/istirehat/pertahanan) 0 - 279 nanometer
SELASA - PINK/VIOLET (kesucian rohani) 380 - 489 nanometer
RABU - BIRU (kasih sayang/tumpuan) 490 - 544 nanometer
KHAMIS - KUNING/OREN (pemikiran/tenaga) 555 - 729 nanometer
JUMAAT - HIJAU (keseimbangan/iman) 545 - 554 nanometer
SABTU - MERAH (keberanian/tuah/kemewahan) 730 - 780 nanometer
AHAD - HITAM (keberanian/tuah/kemewahan) 0 - 279 nanometer


ISNIN
Warna PUTIH merupakan warna yang merangsang kelenjar Pineal (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-1.html)dan kelenjar Pitutary (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-2.html). Menurut teori warna putih ini, seseorang itu perlu mempunyai tidur yang cukup untuk menghadapi hari Isnin. Ini kerana tidur yang tidak cukup akan membuatkan badan terasa lemah dan malas untuk bekerja atau ke kelas. Hari Isnin merupakan hari yang baik untuk pencetusan idea baru dan merangsang semangat baru. Isnin adalah hari terbaik untuk menyelesaikan masalah yang tertunggak kerana hari Isnin adalah hari yang lebih kreatif dan efisyen.


SELASA
Warna PINK/VIOLET ialah warna kasih sayang dan menyamai bahagian Thalamus (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-3.html). Mereka yang mengalami MIGRAIN akan merasa kelegaan setiap hari Selasa.
Thalamus berperanan menjaga kasih sayang dan penghayatan. Hari ini ialah hari yang paling sesuai untuk BEREMOSI, MELUAHKAN PERASAAN KASIH SAYANG kepada pasangan masing-masing. Ini juga adalah hari yang sesuai untuk MENGEMBARA atau bermusafir ke destinasi yang jauh kerana masalah tersesat atau keletihan ketika sedang mengembara diimbangi dengan tahap penghayatan yang tinggi.
Dengan berpakaian PINK/VIOLET, kuasa pujukan terhadap anak atau pelajar yang degil bertambah kuat


RABU
Warna BIRU ialah warna perangsang kelenjar Tyroid (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-9.html). Biru ialah warna yang menjadikan gelombang dalam bentuk bunyi lebih resonan. Pada hari Rabu didapati kicauan burung lebih merdu (resonan dan bermomentum, tidak terputus-putus garisan gelombangnya).
Pada hari Rabu, didapati paras hormon Thyroxine(T4) yang dirembeskan oleh Kelenjar Tyroid (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-9.html) berada pada tahap optimum. Paras Thyroxine yang optimum menjadikan segala yang dihasratkan oleh hati dapat diluahkan dengan berkesan melalui kata-kata. Oleh itu, hari Rabu ialah hari yang paling sesuai untuk berucap, berkata-kata, berhujah, bersidang, bermesyuarat, berpidato dan sebagainya.


KHAMIS
Warna KUNING ialah warna rangsangan sistem penghadaman (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-12.html) dan warna OREN ialah warna kesuburan, hormon dan sistem reproduksi (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-16.html).
Pada hari Khamis, sepanjang siang hari kita dinasihatkan untuk  tidak makan terlalu banyak pada waktu siang. Ini adalah untuk memberi peluang sistem penghadaman menjalankan fungsi dengan sepenuhnya.  Sistem penghadaman yang amat bertenaga pada hari ini sesuai untuk menghadamkan segala sisa makanan di dalam tubuh untuk menjadi zat dan tenaga yang amat diperlukan.


JUMAAT
Warna HIJAU mempunyai tahap vibration yang menyamai tenaga yang merangsang fungsi jantung (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-11.html) dan paru-paru (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-10.html).
Hari Jumaat ialah hari yang sesuai untuk menjalankan senaman pernafasan, bersenam dan beriadah di taman-taman bunga. 
BIasanya pada hari-hari lain, kita akan merasa lemas apabila berada dalam himpunan orang ramai. Tetapi amat menghairankan kerana ketika di dalam masjid pada waktu solat Jumaat didapati kita tidak merasa lemas atau rimas walaupun saling berhimpit-himpit dengan kesesakan.


SABTU
MERAH ialah warna yang menyamai vibration bahagian Usus (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-19.html), Otot, darah (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-18.html), Tulang dan Saraf (http://rawatankesihatan.blogspot.com/2007/06/ringkasan-formula-nw-20.html). Organ yang berwarna merah ini banyak menjalankan aktiviti fizikal tubuh.
Hari Sabtu ialah hari yang paling sesuai untuk keluar bersosial, berjumpa rakan-rakan dan saudara mara di samping menjalankan pelbagai aktiviti seperti bersukan, menjalankan aktiviti lasak dan sebagainya.


AHAD
Pada hari ini, zarah-zarah akan tertumpu kepada satu kawasan sahaja berbanding hari lain yang bergerak secara rawak. Gerakan zarah ini akan menyamai zarah dalam air walaupun ianya zarah dalam atmosfera. Maka sepatutnya warna pada hari ini ialah putih, namun menjadi hitam kerana pergerakan zarah yang menyamai sifat air.
Hari Ahad merupakanhari yang paling sesuai untuk beristirehat. Memandangkan pergerakan zarah yang tidak stabil, pemakaian warna hitam akan mengelakkan diri dari terdedah kepada gelombang asing. 

Friday, June 08, 2012

EURO 2012...MY FAVORITE...(^_^)




Third match vs Denmark...3rd Victory... 18th June 2012...(^_^)



Second match vs Netherland...2nd Victory... 14th June 2012...(^_^)



Fisrt Match vs Portugal...1st Victory... 10th June 2012...(^_^)




GERMANY

Continue my support to Germany...after i had support them during World Cup before....:) 
GO GO Germany!

These are some of my favorite players...:) 









becoz his handsome n cute...hahahahaaa




Malaysian Time 


ALL THE BEST GERMANY...!!!
(^_^)

Saturday, June 02, 2012

POWER OF INVESTMENT!!! I DON'T WANNA SHARE BUT I HAD TO ...:)


Alhamdulillah... Great news in for our INVESTMENT PROJECT with miGlobal Team... (pre IPO share by 2015).
Even though the share price had increase to USD1.55/unit this month (June)...the company also had INCREASED the MONTHLY DIVIDEND from 0.1oz/lot  TO 0.12oz/lot.
For example : If you bought 10 lot of share, you MONTHLY DIVIDEND will be : 1.2oz  X Current Gold Price (USD)
There are a lots more benefits if you invest by THIS MONTH.
So...send MESSAGE  ME NOW... to my Facebook Account : MARZITA ISMAIL or fill in the form here:

Friday, May 11, 2012

MILLIONAIRE PROJECT SHARING IS BACK IN KL...12-13 MAY 2012


miGLOBAL@ Millionaire Project Tour is BACK! to BOOK UR session PM me NOW...
Concept : Table talk discussion
Place : The Gardens Hotel & Residence, Mid Valley, KL.
Date/Session:
12/5 - Saturday
Session 1 : 3-5 pm
Session 2 : 5-7 pm
Session 3 : 8-10 pm
Session 4 : 10pm - 12am

13/5 - Sunday
Session 1 : 10 am - 12pm
Session 2 : 1 - 3 pm
Session 3 : 3 - 5 pm
Session 4 : 5 - 7 pm
Session 5 : 8 -10 pm
Session 6 : 10 pm - 12am

Wednesday, May 09, 2012

Thanks miGlobal for introduced me...:) yg kaler merah tu psai gatai nak blajaq TRADE wpun x pndai lagi...hehhehe yg berminat nak join...klik link below...:)



Who's interested to join us...CLICK HERE NOW...I'M INTERESTED
Price is going to increase month by month...don't be late...(^_^)



LATEST COMPANY DINNER HELD IN PHILIPPINES...MEI 2012.
NEXT DINNER WILL BE HELD IN BATAM, INDONESIA.

...miGlobal Team...

Thursday, May 03, 2012

HOW'S MY NEW LIFE?


New life means i had choose to change my job...from being an ICT teacher in a secondary school in my hometown...to a Computer Science lecturer in a matriculation centre in Penang. In order to achieve something for my future..i need to sacrifice something...just for a while i think...that is to be apart from my lovely kids...i had to be a weekend mother...for the time being...i hope all my plans with my future husband ...will run smoothly...:)

Thursday, March 01, 2012

BARU BULAN KE 4, Return of Investment (ROI) - 69.98% KONSEP 5D ja...





Team miGlobal akan berada di Grand Bluewave Hotel Shah Alam,
3-4 Mac ini utk personal sharing,
Gold&Silver Trading Project+Pre IPO Shares,
yg menawarkan 10-15% Dividend Bulanan + Daily Trading Profit + Byk lg.. Berminat? pm or call 0124275484 utk info lanjut...



Thursday, February 09, 2012

CALL FOR APPOINTMENT...ONLY FOR THOSE WHO SERIOUS!

miGlobal Millionaire Project Tour Feb2012

**Perkongsian PELUANG & PENGALAMAN.
"Gold/Silver Trading & Pre-IPO Shares New Concept To Boost Your WEALTH"


IPOH
10/2(3pm) - 11/2(11am)
Exec Suite, Tower Regency,Ipoh.






KUALA LUMPUR
11/2(3pm) - 13/2(11am)
Exec Premier Suite, The Garden Residences,MidValley KL.






SMS or CONTACT 0124275484 for an appoinment!

Tuesday, February 07, 2012

PROMOSI FEBRUARI !!!



Belian share 1-2 LOT pd harga RM4522/lot ; utk 3 lot above belian adalah pd harga RM4455/lot


Sila BACA penerangan di bahagian MIGT PROJECT & MORE FACTS

Thursday, February 02, 2012

NEW MONTH...WITH NEW XPERIENCE...LEARN!

Perkongsian PELUANG & PENGALAMAN...
"Precious Metal Trade & Pre-IPO Share New Concept To Boost Your WEALTH"....
Temui Sy Di Kuala Terengganu, 5-7 Feb 2012.. 






Wednesday, January 25, 2012

SPECIAL end of month PROMOTION...!

We r looking for more serious people to be with Us & 
Enjoying 10-15% MONTHLY DIVIDEND!!!
SPECIAL PROMOTION : 
First 2 person subscribe 10 lots of CPS before 31st January 2012
(Convertible Preferred Share) will receive 
a Samsung Galaxie Note FREE! 
Fill in this form for MORE details...



15 Januari 2012
Premier Shareholder Office visit @ Jumeirah Emirates Tower, Dubai, UAE.

Saturday, January 21, 2012

UPDATES ON miGLOBAL TEAM

Salam Sukses,
Alhamdulillah, syukur kepada ALLAH swt...dengan izin-NYA miGlobal team selamat sampai ke DUBAI, UAE pada 13 - 17 Jan 2012 baru-baru ini...Flight kami berlepas dari KL pada jam 10.30 pagi...kami transit di Doha then fly terus ke Dubai...penerbangan kami mengambil masa lebih kurang 10 jam (plus transit Doha)....Kami berjaya melawat Burj Al Arab (Hotel termahal di dunia), Burj Khalifa (Bangunan tertinggi di dunia), Gold Souk, Dubai Mall, Dubai Creek, Desert Safari & Atlantis (tercantik bagi saya)...Saya seperti tidak mempercayai saya telah berjaya menjejakkan kaki di bumi Dubai...syukur kepada ALLAH kerana mempermudahkan laluanku....miGlobal memang superb power...Terima kasih kepada Mr Irwan, Mr Ezri, anak2ku, mak & ayah serta tak dilupakan keluarga miGlobal ku...

DAN YANG PENTING SEKALI, miGlobal DAPAT MEETING DENGAN TOP MANAGEMENT VGMC, MR RADUCA (VG PREMIER GM) & MR UNGUREANU (VG PREMIER EXECUTIVE INVESTORS RELATIONS)

Nak bersama-sama miGlobal? sama-sama kita meriahkan miGlobal yang dah sedia meriah....power2...miGlobal masih setia dgn vision group...
MEMBINA KOMUNITI YG MANTAP EKONOMI, HEBAT JATI DIRI.....

beberapa keping gambar di sana saja akan di upload di sini....Anda boleh tengok lebih banyak lagi picture di sana melalui facebook Marzita Ismail











miGLOBAL WELCOME YoU...KLIK SINI/CLICK HERE