Monday, December 26, 2011

HIGH RISK, HIGH GAIN?

HIGH RISK, HIGH GAIN... 1 LOT monthly DIV = + - RM500, 3 LOT, monthly DIV =+- RM1500, 10 LOT monthly DIV = +- RM5000...mana satu anda boleh wat pilihan... more lots...more div... berminat.PM me NOW...rebut peluang ke Dubai percuma...:)


As shared in my page : INVESTMENT

Preferred Shares ini satu instrumen saham yg trbaik bg mana2 company yg mahu ke public listing.. Shareholdernya akan diberi keutamaan berbanding shareholder common shares dlm pengagihan pencairan aset syarikat.
Prefered shares atau prefereds akan ditawarkan bersama dgn dividen berdasarkan nilai aset syarikat.. Namun, shareholder x diberi apa2 kuasa dlm menentukan keputusan perniagaan.. So, ia mirip mcm bon perniagaan cuma ianya mmg saham syarikat..
Convertible prefereds pula adalah saham yg boleh diubah ke saham biasa syarikat pd nilai yg ditetapkan.. Cuma ianya bersifat sehala, maka selepas diubah ke saham biasa, x boleh diubah semula ke saham prefered..
 Virgin Gold menawarkan saham prefereds yg boleh diubah kepada saham biasa apabila VGMC dipublic listingkan nanti.. So, dividen yg ditawarkan adalah bulanan dgn kadar 11%-15% bergantung pd harga emas semasa...

* For those who don't understand Malay, u guys can search the term using the search engine... (Google, Yahoo etc.)

Saturday, December 24, 2011

ADER 5 PROMOSI HEBAT...CEPAT TENGOK SBLUM DEAL TAMAT...:)

LETTING GO...


Letting go, even if it hurts, doesn't mean you have to let go of everything. You just have to let go of the person and your feelings for her/him but the memories will always be there whether it's good or bad.


Sometimes you think you've gotten over a person, but when you see him smile, you suddenly realize you're just pretending you're over him to ease the pain of knowing he will never be yours.




Lyrics | Avril Lavigne lyrics - Wish You Were Here lyrics

Friday, December 23, 2011

PERBEZAAN ANTARA SUKA, SAYANG DAN CINTA ~ sentuhanmaya.com


Saat kau MENYUKAI seseorang, kau ingin memilikinya untuk keegoanmu sendiri.
Saat kau MENYAYANGI seseorang, kauingin sekali membuatnya bahagia dan bukan untuk dirimu sendiri.
Saat kau MENCINTAI seseorang, kau akan melakukan apapun untuk kebahagiaannya walaupun kau harus mengorbankan jiwamu.

Saat kau menyukai seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku menciummu?"
Saat kau menyayangi seseorang dan berada disisinya maka kau akan bertanya,"Bolehkah aku memelukmu?"
Saat kau mencintai seseorang dan berada disisinya maka kau akan menggenggam erat tangannya...

SUKA adalah saat ia menangis, kau akan berkata "Sudahlah, jgn menangis."
SAYANG adalah saat ia menangis dan kau akan menangis bersamanya.
CINTA adalah saat ia menangis dan kau akan membiarkannya menangis di bahumu sambil berkata,
"Mari kita selesaikan masalah ini bersama-sama. "

SUKA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,"Ia sangat cantik/tampan dan menawan."
SAYANG adalah saat kau melihatnya kau akan melihatnya dari hatimu dan bukan matamu.
CINTA adalah saat kau melihatnya kau akan berkata,"Buatku dia adalah anugerah terindah yang pernah Tuhan berikan padaku.."

Pada saat orang yang kau SUKA menyakitimu,maka kau akan marah dan tak mau lagi bicara padanya.
Pada saat orang yang kau SAYANG menyakitimu,engkau akan menangis untuknya.
Pada saat orang yang kau CINTAI menyakitimu,kau akan berkata,"Tak apa dia hanya tak tau apa yang dia lakukan."

Pada saat kau suka padanya, kau akan MEMAKSANYA untuk menyukaimu.
Pada saat kau sayang padanya, kau akan MEMBIARKANNYA MEMILIH.
Pada saat kau cinta padanya, kau akan selalu MENANTINYA dengan setia dan tulus...

SUKA adalah kau akan menemaninya bila itu menguntungkan.
SAYANG adalah kau akan menemaninya disaat dia memerlukan.
CINTA adalah kau akan menemaninya tak peduli bagaimana pun keadaanmu.

SUKA adalah hal yang menuntut.
SAYANG adalah hal memberi dan menerima.
CINTA adalah hal yang memberi dengan rela.

Wednesday, December 21, 2011

I miss your smile when I can't see you.
I miss your laughter when I can't hear you.
I miss your scent when I can't smell you.
But what I really miss is when I can't be with you

NAK KAHWIN, NAK BELI RUMAH...TAPI X CUKUP DUIT LAGI?

Bukan shj utk kawin, tp untuk bayar hutang PTPTN...untuk bayar DEPOSIT  beli kereta..beli rumah dalam tempoh SETAHUN ja...

BAYANGKAN kalau jalan biasa yg diambil oleh kakitangan kerajaan...

 Cth : Loan ASB RM10,000
         BONUS = +- RM800/tahun... nak kumpulkan RM40,000 kena tnggu 5 tahun..itu pun kalau duit BONUS tu TAK DIUSIK utk BAYAR ROADTAX atau BELANJA2 EMERGENCY lain...

TETAPI dgn PILIHAN INI :

Cth : Personal Loan = +-RM50,000 --> laburkan dlm saham sykt prlombongan emas
        DIVIDEN = +- RM5000/bulan...BULAN...bukan TAHUN...
        ....insyaAllah dapat kumpul duit utk smua IMPIAN ANDA...dalam tempoh x sampai setahun...

SIAPA CEPAT...HARGA 10 LOT SHARE untuk DISEMBER HANYA RM44850
                           HARGA 10 LOT SHARE untuk JANUARI akan MENINGKAT KPD RM46570

BERMINAT?
PM saya SEKARANG utk maklumat lanjut...


atau 

TAIPKAN "INFO:NAMA PENUH/LOKASI/PEKERJAAN"

dan

Image by FlamingText.com

Monday, December 19, 2011

Sunday, December 18, 2011

PRE IPO???



Offering 5 billion units of share for pre IPO. 1.3 billion already sold out. Estimated to go IPO in 2015. You can make RM1 million with only RM50 thousand. Contact me for more info..
Buy 50 lot shares... N get Free Trip To Dubai + Vacation + Dubai Premier Office Tour. --> CLICK HERE

Hari nie tersampuk quotes2menarik..these 2 about LOVE...(^_^)



AGREE or NOT?


Friday, December 16, 2011

MISSING SOMEONE?

 If I text you, it's because I miss you. If I'm not texting you, it just means I want you to miss me too. If we aren't texting each other, maybe we should just call & simply say "I love you".
- Triston Causey

Wednesday, December 14, 2011

TAK RAMAI YANG ADA NOTE NI KALAU SAYA MINTAK TGOK SKRANG KAN? :)



KALAU U ALL ADER...KLIK KAT SINI... PROGRAM SANTAI-SANTAI JA
KALAU ADER TERLALU BANYAK DARIPADA INI, KLIK SINI... PROGRAM POWER

Sunday, December 11, 2011

TRAFFIC UP DR BIASA...WHY???

BECOZ OF MY POST ON SBPA....IT'S ALL ABOUT NEW GAJI....:)




MENARIK GILER....:(^_^) COZ BEAUTY MUST-HAVE...

     
BEAUTY MUST-HAVE as POST by HANIS ZALIKHA...

Beautify and make yourself youthful with Collagen Dust™.
============================================================

          Sumber: Hanis Zalikha  
Ni la HZ....cute kan? :)

Ada rezeki lebih mmg nak try product nie...(^_^)


How much per bottle of 70g and how long does it last?

RM170 (including postage). RM160 if you’re willing to come to my house (Shah Alam) and pick it up yourself (contact mom at 
pungpangpungpang for this).

For my personal use, it can last for up to 2-3months. I use it daily.

Not recommended for Pregnant Woman and Kids Below the age of 7.

How to purchase?

  • Step 1: Bank in RM170 to my Maybank pungpangpungpang(Hanis Zalikha Zainal).


Step 2: Refer the transaction to keknis@yahoo.com + screencapture (if you use Maybank2U). Snap the receipt and email me the image if you use manual transfer.

Step 3: Send your details (Name, Location, Contact Number) to keknis@yahoo.com with the subject:COMPLETED.

Step 4: Delivery will be done within 1-3weeks depending on stock. We work on first come first serve basis.

For repeat order, please follow the same steps above. Our stock is frequently updated.



Answering frequently asked questions (FAQS)

What is Collagen Dust™?

Collagen Dust™ is actually marine hydrolyzed collagen that is 100% fish protein base product. The results are progressive, it works from within and the longer you stay on the product, the better your results will be. You can say it is an alternative to having collagen and Botox injections.

Does it work for skin?

Yes, by supplementing internally marine collagen, your skin will improve. Mom been using it for 2years, she’s aging but it doesn’t show (not that fast, at least). Your skin really does get perkier with Collagen Dust™. I believe that my skincare works better thanks to it.

Does it work for nails and hair?

Yes and yes. Collagen strengthens brittle nails. Hair should also be stronger and more elastic from the result of taking collagen (from ingestion). I use it mainly for hair to be honest, since I am always in and out of the saloon putting chemicals on it T_T. Must. Strengthen. Hair.

Does it reduce joint and muscle pain?

We have found this to be true. It works for us, my mom the superwoman no longer suffers backache and I no longer find myself lenguh-lenguh lutut at night when I wear my heels for too long during the day.

Is it HALAL?
Yes, certified. Industry secret: Most beauty products have added some concentrated collagen powder (Collagen Dust™) in their product line. What you’re purchasing is the real deal. Okay lemme copy paste my mom email reply:

“Kolagen yang Kak Nani ambil itu tidak dijual di pasaran. Kak Nani dapat dari seorang kawan yang supply concentrated marine collagen powder pada syarikat-syarikat kosmetik di Malaysia ni. Contohnya dia supply kat Sendayu Tinggi, product terbaru Chef Wan (Mavellous) dan hampir semua syarikat product kecantikan di Malaysia ini. Ada status halal. Maklumlah, disupply ke semua syarikat kosmetik orang Melayu di Malaysia ni.
Tetapi penggunaan colegen didalam product mereka sangat sedikit. Manakala yang Kak Nani dapat dari supplier memang pure collagen dan keberkesanannya seratus peratus atau direct.”

LOL.

How do I use it?

1-2 teaspoons per day for consumption, highly soluble in cold water (juice/Milo/teh ais), really suitable with bubur/laksa/soup (fish powder + liquid food = SCORE!).
You can also mix a pinch of Collagen Dust™ with your moisturizer before applying to face. Sprinkle it in your body lotion for perky boobies.
Guna luar dalam for best result.

My reference : http://syairanitarmizi.blogspot.com/2011/10/disampuk-collagen-dust.html

CARA PINDAH GAJI IKUT SISTEM BARU....

# XTRA INCOME BULANAN DGN INVESMENT PUN ADER...JOM JENGUK...XTRA DIVIDEN/MONTH


# kt to Iswary  for d sharing....:)

Saturday, December 10, 2011

JADUAL GAJI BARU SBPA....:)

Dah tgok...tolong Like Fb or komen or shout...:) or follow...tq...(^_^)

 

ITU BULANAN....KALAU HARIAN MACAM NIE DGN ONLINE JER....TAKKAN TAK NAK?


KORANG CEKAU SAVING OR PINJAM DUIT KAWAN??? KLU TETIBA ADA PRBALENJAAN X DIJANGKA MCM SY NIE..


Akhirnya...dgn DIVIDEN yg sy dpt dr ruangan INVESMENT yg sy sharekan ngan u all tu... dpt juga tukar tayar keta sy yg dah botak...klu x wat invsment tu...ntah mana la nak cekau RM1+++ utk tkar tayar nie... asalnya rim 17... sbb pikir maintenance yg mnjimatkan ke depan2 nnt...trmasuk la mnjimatkan minyak...sbb klu rim 17 keta jd berat n mkn minyak....so sy tukar rim 15, saiz yg asal smula... nasib baik nmpak ok sbb ambik yg 60.. ini antara 3 rim yg the latest la kt kdai brdektan smpang 4 ke Kuala Kedah tu... harga mmg berbaloi...rim lama sy kdai tu ambik RM500...tnggi la dr kdai d Kangar nak ambik rsnya....(^_^)